Jako 12-latek otworzył we własnym domu klub kolacyjny z menu, którego mógł pozazdrościć niejeden lokal z ambicjami. Jako 16-letni genialny kucharz znalazł się na okładce "The New York Timesa". Jako 19-latek otworzył własną restaurację w Nowym Jorku. Jego specjalność, beet Wellington (zawinięty w dodatki i ciasto francuskie burak, wariacja na temat słynnego Wellingtona z wołowiną), znana jest smakoszom na całym świecie. Tak przedstawia się kariera Flynna McGarry'ego, cudownego dziecka świata kulinariów, bohatera dokumentu Camerona Yatesa. Byłaby to zapewne klasyczna opowieść o spełnionym - nie bez wysiłku! - amerykańskim śnie, gdyby nie intrygująca postać matki Flynna, Meg, która udostępniła twórcom przebogate domowe archiwa (sama jest reżyserką i filmowała syna od jego narodzin). Kobieta towarzyszy bohaterowi na ekranie niczym jego cień. Dzięki niej wciągający film Yatesa zyskuje posmak trzymającego w napięciu psychologicznego thrillera, każącego nam zastanowić się, kto tu naprawdę reżyseruje. Jest to więc w równym stopniu rzecz o samorodnym talencie i pasji, jak i o rodzicielstwie i skomplikowanych rodzinnych relacjach.
Reżyser, producent, operator. Pracował jako selekcjoner dla Hamptons International Film Festival i NewFest LGBT Film Fest, pisał dla Indiewire. Jego pierwszy film 14 and Payrolled, półgodzinny portret czterech nastolatków pracujących jako gońcy dla Izby Delegatów Wirginii miał premierę w 2003 roku. W 2009 roku Full Frame Documentary Film Festival przyznał reżyserowi grant Garrett Scott Documentary. Premiera pierwszego pełnometrażowego dokumentu w jego reżyserii, The Canal Street Madam, odbyła się podczas festiwalu SXSW w 2010 roku.
2010 The Canal Street Madame
2018 Chef Flynn - najmłodszy kucharz świata / Chef Flynn